Prothese badmode

Prothesebadpak-met-verstelbare-schouderbandjes

Onze prothesebadmode collectie bestaat uit (extra hoge) prothesebadpakken en -bikini’s, maar ook prothese tankini’s. Naast prothese-badmode hebben wij ook speciale prothese hemdjes waarin u de borstprothese(s) kunt dragen.

Wij hebben badkleding in maat 36 t/m 56.

Online shop
Onze badmode collectie kunt u ook bekijken en bestellen via onze webshop, u vindt hier tevens afgeprijsde badmode van eerdere seizoenen.

Prothese badpakken

prothese-badpakken-roses-2024

Een prothesebadpak is vaak de meest comfortabele oplossing bij het zwemmen omdat het de beste steun geeft aan de borst en de prothese. Er zijn prothesebadpakken die mooi hoog aansluiten aan de hals en door bijvoorbeeld een corrigerende voering slank afkleden.

Onze collectie prothesebadpakken is er in maat 36-54.

Cupmaten
Badkleding hebben wij in cupmaten B en C, soms ook in A of D cup. U kunt de cupmaat van badkleding niet vergelijken met de cupmaat van een BH omdat badkleding strakker valt en het volume van de borst meer verdeelt. Heeft u een grotere cupmaat, groter dan cup D, dan is het vooral belangrijk dat het badpak voldoende steun geeft door bredere banden en een hogere halslijn.

Chloorbestendige badpakken
Wanneer u veel zwemt, raden wij aan te kiezen voor een chloorbestendig prothese badpak. Deze badpakken zijn gemaakt van 100% Polyester en zijn daarom duurzamer bij intensief gebruik.

Bij onze actuele collectie chloorbestendige badpakken hier.

Prothese bikini’s

prothese-bikini's-roses-2024

De afgelopen jaren zijn er steeds meer prothese bikini’s op de markt gekomen; er zijn bandeau modellen, modellen met voorgevormde cups en ook modellen die op verschillende manieren gedragen kunnen worden: met rechte bandjes of als haltermodel.

Maten prothese bikini’s
Prothese bikini’s zijn er vanaf maat 36 t/m maat 46. Ze worden aangeduid in cup B (geschikt voor cup A en B) en cup C (geschikt voor cup C en D). Bij grotere maten raden wij aan om toch te kiezen voor een tankini of badpak omdat bikini’s dan meestal niet genoeg steun bieden aan de borst en de prothese.

Prothese tankini’s

prothese-tankini's-roses-2024

Een tankini wordt als zeer praktisch ervaren bij een zon- of strandvakantie. De top kan ook als prothese hemdje gedragen worden op een zomerse rok of short. Een tankini heeft een ingebouwde BH (zonder beugel) en pockets voor de prothese. Sommigen tops zijn extra lang en zijn met koortjes verstelbaar. De tankini’s zijn verkrijgbaar in maat 38 t/m 48 in de cupmaten B en C.

Mix&Match
Bij veel modellen bestaat de mogelijkheid om de tankini zelf samen te stellen. U kunt dan kiezen welk broekje u bij welke top wilt. Een groot voordeel is dat u dan de maat van het broekje anders kan kiezen dan de maat van het topje.

Prothese hemdjes

prothese-hemdjes-valletta-tops

Prothese hemdjes zijn zomerse hemdjes waar een prothese-BH in verwerkt zit. U draagt deze dus zonder BH, en de prothese(s) kunnen in de pockets die het prothese hemdje al heeft. Dit is prettig in de zomer wanneer het warm is. Daarnaast ervaren vrouwen die BH’s te strak vinden zitten meer comfort bij een prothese hemdje.

Vaste collectie
Vast in de collectie zijn de kleuren wit en zwart, maar ieder seizoen komen er weer nieuwe kleuren en soms dessins. Het actuele overzicht vindt u in onze webshop. De prothese hemdjes zijn er in de maten 36 tot 50

Vragen over prothese badmode

prothese-badpak-chloorbestendig

Welke prothese draag ik als ik zwem?
De siliconen borstprothese kunt u dragen tijdens het zwemmen. De prothese is bestand tegen chloor en water. Wanneer u vaker (wekelijks) zwemt, is het aan te raden om een zwemprothese aan te schaffen. Dit geeft u gemak: de siliconen prothese blijft in uw BH en de zwemprothese zit als in het badpak als u zich omkleedt. Maar u voorkomt zo ook dat er zwembadgeurtjes in de prothese achterblijven. Soms kiezen vrouwen er ook voor om de voorlopige prothese (van textiel) te gebruiken bij het zwemmen of een oude prothese te bewaren als zwemprothese.
U kunt onze zwemprotheses hier bekijken.

Hoe houd ik mijn badkleding lang mooi?
In de meeste badkleding is materiaal met Lycra verwerkt. Dit maakt dat het badpak zo elastisch is en mooi aansluit aan het lichaam. Lycra is kwetsbaar voor bijvoorbeeld zonlicht, transpiratie, zonnebrandcréme, shampoo, zout en chloor uit zwembaden. U kunt de levensduur van badkleding verlengen door deze na het zwemmen direct uit te spoelen met veel water. Hang het badpak uit om te laten drogen, niet in de centrifuge en niet in de droger. Verder is het af te raden om badkleding in contact te laten komen met shampoo en doucheschuim. Wast u de badkleding regelmatig regelmatig volgens de aanwijzingen in het wasetiket en de bijgeleverde informatie van de fabrikant.

Een chloorbestendige badpak, wat is dat?
Een chloorbestendige badpak is minder kwetsbaar voor chloor uit zwembadwater. Dit komt omdat er weinig tot geen lycra in het badpak verwerkt zit. Verder geldt voor deze badpakken hetzelfde onderhoudsadvies als hierboven vermeld. De chloorbestendige badpakken die wij aanraden hebben een buitenstof van 100% polyester.

Ik ga naar een badkleding sauna/thermaal bad, kan mijn prothese hier tegen?
Wij raden niet aan om een siliconen prothese te dragen in de sauna. De hoge temperaturen tasten de materialen en de vorm van de prothese aan. Ook een zwemprothese is niet gemaakt om in de droge, hete sauna te worden gedragen. Deze zal hier erg warm aanvoelen en ook snel vergelen. Het dragen van een stoffen prothese (priform) is dan het beste alternatief. Houd er ook rekening mee dat een thermaal bad uw badkleding extreem snel kan doen verslijten. Dit komt door de reinigingsmiddelen van de baden, de relatief hoge temperatuur van het water, watertrillingen (bubbelbaden) en de langere tijdsduur dat u in het bad zit.

zwemprothese

chloorbestendige-prothesebadpakken

Winkelwagen
De waardering van rosesbodycare.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 56 reviews.
Scroll naar boven
preloader