Op maat gemaakte Eve borstprothese

Eve-borstprothese-in-14-kleuren

Hoe gaat het in z’n werk?
Wanneer u denkt dat een maatwerk prothese iets voor u is, dan maakt u bij ons een afspraak voor een intakegesprek en een 3D-scan.

Tijdens dit gesprek leggen wij u alles uit en kiezen we een goede BH om de scan mee te maken. Dit kan een goed passende BH van uzelf zijn of een nieuwe BH uit de winkel.
Tijdens deze afspraak maakt de adviseuse de scan van uw bovenlichaam zowel met bh (en prothese) aan en ook bloot om het litteken en uw borst te scannen.
Met deze scan wordt een 3D model gemaakt van de vorm die nodig is om symmetrie te maken met uw andere borst.
U kiest dan zelf de kleur van de prothese uit een van de 14 kleuren die er zijn en u beslist of er een tepel-inkleuring moet komen.

De scan versturen we naar Eve en zij maken een voorstel voor uw maatwerk borstprothese.

Eve-borstprothese

Na ongeveer een week, krijgt u een mail met foto’s van het ontwerp van de prothese thuis gestuurd.
Samen met de adviseuse spreekt u het voorstel telefonisch door.
Eventueel worden er nog aanpassingen gemaakt als dat nodig is.
Pas wanneer u akkoord bent met het voorstel en ook de zorgverzekeraar heeft toestemming gegeven, dan wordt de prothese voor u gemaakt. Dit duurt ongeveer 4 weken.

Wanneer de prothese klaar is, komt u naar de winkel om de prothese te passen en te controleren of de maat helemaal goed is.
Als het nodig is, kan de adviseuse de Eve-borstprothese ter plekke nog een klein beetje groter of kleiner maken. Ook krijgt u (nogmaals) uitleg hoe u de prothese moet onderhouden om er lang plezier van te hebben.

Voorlichting bij Roses

3D-scanner-Eve-borstprothese

Wanneer u meer informatie wilt over de Eve-protheses, kunt u zich aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst bij Roses.
Wij organiseren deze maandelijks voor kleine groepjes vrouwen (maximaal 6). Tijdens deze middag/avond laten wij de mogelijkheden van Eve-protheses zien en kunt u alles vragen. Er zijn voorbeeld protheses en we laten de werking van het scan apparaat zien.

Meld u hier aan voor de voorlichting over Eve borstprotheses

Welke BH

Eve-borstprothese-in-kanten-BH

Welke BH kan ik dragen?
U bent vrij in de keuze van de BH, zo lang deze maar goed passend is en uw borst goed ondersteunt. De prothese wordt over het algemeen rechtstreeks op de huid gedragen, daarom hoeft er geen hoesje in de BH te zitten.
Kiest u voor een lager uitgesneden BH, dan zal de prothese boven de BH uitkomen om de vorm van uw eigen borst zo goed mogelijk na te doen. Kiest u voor een minder steunende BH, dan zal de prothese ook deze minder steunende vorm krijgen en ook minder goed op zijn plaats blijven zitten.
Wij raden daarom aan om toch te kiezen voor een hoger gesloten BH, net zoals prothese-BH’s. We adviseren u hier graag over.

Voordelen Eve borstprothese

Eve-borstprothese-met-tepel

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een Eve-prothese?
Het belangrijkste voordeel van een maatwerkprothese is dat deze direct uw lichaam volgt, ook als het littekengebied (zeer) oneffen is. Hierdoor blijft de prothese beter op zijn plaats zitten.
Een Eve-prothese is licht van gewicht, doordat deze met lucht gevuld is. Dit kan een voordeel zijn bij grote cupmaten. Ook kunnen er smalle protheses gemaakt worden voor een diepe cup of wanneer er weinig plaats is voor een prothese.
Ook bij borstsparende operaties of bij reconstructies waar asymmetrie is ontstaan die met een confectie deelprothese niet opgeheven kan worden, worden met de Eve prothese mooie resultaten bereikt.

Zwemmen & sporten

Eve-borstprothese-in-bikini

Mag je met een Eve-prothese zwemmen?
Ja, met deze prothese mag u zwemmen. De prothese is licht van gewicht en daardoor ook comfortabel als zwemprothese.
Wij raden wel aan om deze in een hoesje van een prothese badpak of bikini te dragen om zeker te zijn dat u de prothese niet kunt verliezen tijdens het zwemmen.

Schoonmaken belangrijk

Schoonmaken-Eve-borstprothese

Hoe vaak moet de Eve-prothese schoongemaakt worden?
Omdat de prothese op de huid gedragen wordt, is het belangrijk deze dagelijks schoon te maken.
Dit gaat heel makkelijk: onder de lauwwarme kraan met een beetje zeep (hypo-allergeen of anti-bacterieel). Goed afspoelen en afdrogen met een handdoek of theedoek. Om de prothese daarna weer zacht te laten aanvoelen, wordt deze met een beetje talkpoeder behandeld.

Vergoeding zorgverzekering

Wordt de maatwerk prothese vergoed door de zorgverzekering?
Wanneer een standaard (confectie) prothese medisch gezien geen goede oplossing is, kan de zorgverzekeraar de maatwerkprothese vergoeden.
Er is hiervoor een verwijzing van uw arts nodig met een onderbouwing voor de noodzaak voor een maat-prothese. Met deze verwijzing vragen wij voor u de vergoeding bij uw zorgverzekering aan. Het duurt meestal een aantal weken voordat hier een reactie op komt.
Na schriftelijke toestemming van de zorgverzekering, kan de prothese voor u gemaakt worden.

Wanneer de zorgverzekeraar besluit om niet te vergoeden, kunt u altijd de afweging maken om zelf de prothese aan te schaffen.

Wanneer de zorgverzekering de prothese vergoedt, verzorgen wij de declaratie hiervoor.

Kosten maatwerk

Wat zijn de kosten?
De totale kosten voor het scannen, 3D modelleren en fabriceren van de Eve-prothese zijn € 575 per stuk.
Dit is ongeacht de grootte en het maakt ook niet uit of het een volledige prothese is of een deelprothese.

Wilt u een tepelkleuring op de prothese? Dit kost € 75 extra en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Om dat een borstprothese vanuit de basisverzekering vergoed wordt, kan uw zorgverzekeraar wel eigen risico bij u in rekening brengen.

Nadelen maatwerk prothese

Zijn er ook nadelen aan een op maat gemaakte prothese?
Wij willen u zo goed mogelijk helpen bij het maken van een juiste keuze, daarom is het ook belangrijk om stil te staan bij de eventuele nadelen.
Een op maat gemaakte prothese wordt speciaal voor u ontworpen en gemaakt, deze kan daarom niet omgeruild worden voor een ander model of merk. We hebben proefstukjes om het materiaal te proberen op de huid, zodat u kunt testen of het prettig aan voelt.
Het materiaal is siliconen, en ademt daarom niet. In de zomer kan de prothese als warm ervaren worden net zo als de confectie prothese.
De vorm van de prothese wordt gemaakt naar aanleiding van uw eigen borst in een BH. De vorm die deze BH aan uw borst geeft, bepaalt dus de vorm van de prothese. Draagt u een slappe BH, dan wordt de prothese dezelfde slappe vorm.
Wanneer uw lichaam verandert en uw borst verandert, dan zal de prothese niet meer passend zijn. Kleine volume wijzigingen kunnen wijzelf veranderen aan de prothese, maar bij grote veranderingen zal een nieuwe scan en nieuwe prothese gemaakt moeten worden.

Online bestellen

Kan de Eve-prothese in de webshop besteld worden?
Helaas, voor het aanmeten en scannen zult u naar onze winkel in Arnhem moeten komen.
Dit is in ieder geval 2x nodig: voor het aanmeten en maken van de scan en daarna als de prothese klaar is nogmaals voor het passen.
Het is niet mogelijk om op afstand goede scans te maken. Mocht Arnhem te ver weg zijn voor u, dan verwijzen wij u naar de website van Eve voor een ander aanmeetadres bij u in de buurt.

U vindt de adressen hier

Winkelwagen
De waardering van rosesbodycare.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 55 reviews.
Scroll naar boven
preloader