Textiel prothese

Een textielprothese is een lichte prothese die bestaat uit een van textiel gemaakt hoesje waar een vulling in zit. Dit kan een polyestervulling zijn, zoals bij de Priform van Amoena.

In het ziekenhuis meet de mammacare verpleegkundige de textielprothese als voorlopige prothese aan na een borstamputatie. U draagt deze prothese de eerste periode na de operatie zodat de littekens goed kunnen genezen. Dit is meestal 6 weken maar dit kan ook langer duren.

Softqup: licht van gewicht en ademend
Een nieuwe textielprothese is de Qup. Dit is een textielprothese gevuld met een ademende schuimvulling. Deze prothese is ook heel licht van gewicht en kan samen met de BH gewassen worden. Doordat de vulling zacht en ademend is, voelt de Qup niet warm aan tijdens zomerse dagen.

Door het lichte gewicht van de textielprothese kan het zijn dat deze omhoog schuift in de BH. Bij een wat zwaardere borst zal er dan een minder mooie symmetrie zijn. Ook is het belangrijk om op uw houding te blijven letten. Een te zware prothese kan te veel belasting geven aan de schouder maar een te lichte prothese kan eveneens zorgen voor uit balans raken.

Winkelwagen
De waardering van rosesbodycare.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.
Scroll naar boven
preloader